Faktaboks

Bestyrelsens beretning for året 2024.

Forandring og stabilitet i FAST:

I løbet af 2024 blev det nødvendigt at om konstituere bestyrelsen, idet formanden siden foreningens start i 2016, Erik Holm, blev indkaldt som regionsrådsmedlem på grund af et medlems sygdom.
Situationen blev klaret ved at den hidtidige næstformand, Mai-Britt Klitgaard Nielsen, trådte til som ny formand, og bestyrelsesmedlem Jan Krogh indtrådte som ny næstformand. Erik Holm er fortsat medlem af bestyrelsen.
Dermed er den nødvendige forandring sket, og stabiliteten i foreningens bestyrelse bevaret.

Stort tak til Erik Holm for hans store engagement og arbejde med FAST igennem årene!

Fokus:

FAST har gennem de seneste år i stigende grad fokuseret på en udvikling af alle de funktioner, der er på sygehuset i Thisted, – og på udviklingen af både sygehuset og samlede sundhedsvæsen i den vestlige del af Region Nordjylland.

Sundhedsstrukturreformen:

I 2024 blev der med Sundhedsstrukturreformen truffet store beslutninger for sundhedsvæsnet i hele Danmark, og dermed også for sygehuset i Thisted og for borgerne i Thy og på Mors.

Udspillet fra sundhedsstrukturkommissionen og den efterfølgende høring fyldte en hel del i arbejdet i Fast I 2024. Vi gav et høringssvar til strukturrapporten. Hovedsynspunkterne i høringssvaret giver et godt billede af det, som FAST arbejder for.

Et uddrag fra FAST`s høringssvaret skal derfor nævnes her:

Citat:
” ... Det er afgørende at borgerne – også i Nordvestjylland – har adgang til et sammenhængende og bæredygtigt sundhedstilbud, på samme niveau som i andre dele af landet.
Sygehuset i Thisted er helt centralt for sundhedsvæsnet i Nordvestjylland. Det er afgørende
som uddannelsessted for kommende medarbejdere, og sygehuset har gennem de seneste år vist, at også mindre akuthospitaler kan levere en kvalitet, der er i top.

 Fødeafdelingen og skopiafdelingen på hospitalet er blevet kåret til Danmarks bedste, og dagkirurgisk afsnit modtog i foråret 2024 ”Patienternes pris” i Region Nordjylland.

For borgernes tryghed og oplevelse af ligeværd i sundhed er det afgørende vigtig, at der også i fremtidens sundhedsvæsen er et akutsygehus i Thisted. Nærhed giver tryghed.


Det bør være en del af fremtidens sundhedsvæsen, at borgeren følges bedre på vej gennem, ”systemet” når han/hun bliver patient. Det vil give øget tryghed for borgeren/patienten, og også sikre at handlingsplaner informeres og effektueres gennem systemet.
Alle dele af sundhedsvæsnet skal fremover kunne tale digitalt sammen, og alle borgere skal kunne få en e-konsultation både med sin egen læge og læger, der har behandlet vedkommende på sygehuset.


Det er vigtigt,  at de politiske beslutningsprocesser omkring sygehusene ikke centraliseres mere end det er tilfældet i dag. Sundhedsvæsnet er til for borgerne, og de skal opleve
at det er nemt at komme i kontakt med beslutningstagerne. På den måde udvikles demokratiet i sundhedsvæsnet.
Uanset hvilken struktur-model der vælges politisk, så SKAL der fortsat være et akutsygehus i Thisted.

I en overskuelig fremtid bør der etableres et hospice i
Thy-Mors området, så lighed i sundhed også på dette område sikres. 

Der vil altid være flere lokale sundhedstilbud i tæt befolkede områder end i tyndt befolkede. Men der skal være adgang til de basale sundhedsmæssige ydelser for alle borgere, uanset hvor i Danmark man er bosat. I den sammenhæng spiller Aalborg Universitetshospital, Thisted, en helt afgørende rolle.”

Resultatet af den politiske behandling af udspillet fra sundhedsstruktur-kommissionen blev bl.a. at Thisted Sygehus fortsat skal været akutsygehus, og at Region Nordjylland bliver bevaret i sin nuværende form.

De to helt grundlæggende ting hilser vi meget velkommen i FAST.

Vi naturligvis godt er klar over, at der er andre høringssvar, der har haft større betydning end vores. Dog er det tilfredsstillende at se, at mange af de ting vi pegede på i vores høringssvar, er tænkt med i den nye sundhedsreform.

Vi har haft – og har – en god dialog med Regionsrådet, så vi ser med tilfredshed på, at det besluttende politiske organ bag sygehuset i Thisted forbliver så relativt tæt på os.

Vi ser det som en styrkelse af nærdemokratiet, at kommunerne gennem de nye sundhedsråd får mere direkte indflydelse på sygehusenes drift.

I FAST er vi klar til et godt samarbejde med ”Sundhedsråd Limfjorden”, der vil være det sundhedsråd, som sygehuset i Thisted hører til.

Udvikling af sygehuset i Thisted.

Gennem de seneste år er der blevet åbnet for mere ambulatorievirksomhed i Thisted, så patienter fra Thy og Mors slipper for at køre til Aalborg til kontroller og opfølgning på behandlinger.

Vi noterer med tilfredshed, at det i 2024 blev besluttet at patienter med øjensygdommen ”våd AMD” nu kan få en indsprøjtning i øjet i Thisted, som de tidligere skulle til Aalborg for at få en gang om måneden. Det er et godt eksempel på, at hospitalsledelsen er lydhør over for ønsker og behov, som FAST er med til at føre frem.

I FAST noterer vi os også med meget stor tilfredshed, at det i 2024 blev besluttet, at der igen skal være visitation på det organkirurgiske område i Thisted.

Det har vi i FAST ønsket, siden der i 2016 blev lukket for den akutte organkirurgi i Thisted.
I løbet af i år vil der blive investeret 22 mil. i en renovering af 4 operationsstuer i Thisted. Det sker med henblik på at sikre, at sygehuset følger med udviklingen og aktiviteten i Thisted kan forøges. 

Skal sundhedsvæsnet kunne alt det, som det kan?

Den 27. september 2024 afviklede FAST et offentligt møde med oplæg fra tidligere mangeårigt folketingsmedlem og minister Bertel Haarder på Vilsund Strand.

Temaet for mødet var spørgsmålet, om der er grænser for, hvor langt man lægeligt skal gå for at redde og forlænge liv. Et spørgsmål der bliver stadig mere aktuelt i takt med den lægevidenskabelige udvikling.

FAST`s Aktiviteter i 2024:

Omkring den helt konkrete aktivitet i FAST, så har der i 2024 været afholdt 6 bestyrelsesmøder,
2 dialogmøder med hospitalsledelsen,
2 dialogmøde med de lokale regionsrådsmedlemmer og regionsrådsformanden,
1 dialogmøde med Morsø og Thisted Kommuner, og
1 offentligt møde om et aktuelt sundhedstema.

Medlemstallet i FAST har gennem de seneste år stabiliseret sig omkring 125 og foreningen har en god og økonomi.

Afslutningsvis skal der lyde en stor tak til alle medlemmerne for opbakningen til foreningen, og til vores samarbejdspartnere for gode dialogmøder og lydhørhed.

Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen 2023.

FAST blev dannet i efteråret 2016 med det hovedformål, at få den akutte organkirurgi tilbage på sygehuset i Thisted.
Det mål har vi stadig. Men vi har gennem de seneste år i stigende grad fokuseret på alle de andre funktioner, som er på sygehuset, og også på udviklingen i det samlede sundhedsvæsen i den vestlige del af Region Nordjylland.
Omkring den helt konkrete aktivitet i FAST, så har der i 2022 været afholdt
5 bestyrelsesmøder,
2 dialogmøder med hospitalsledelsen,
1 dialogmøde med de lokale regionsrådsmedlemmer og regionsrådsformanden, og
1 dialogmøde med Morsø og Thisted Kommuner.

Dialogen med alle de nævnte parter har været konstruktiv og positiv.
Vi oplever, at FAST bliver godt respekteret som dialogpartner. Det giver fornyet lyst og energi til arbejdet, og det forpligter os til at holde fast i en konstruktiv dialog med alle relevante parter. Det vil vi fortsat bestræbe os på.

Det vigtigste styringsinstrument for udviklingen af sygehuset i Thisted er lige nu ”Profilplan 2021 – 2025”.
FAST har derfor gennem hele det forløbne år haft fuld opmærksomhed på fremdriften i profilplanen.
På de fleste af de områder, der nævnes i Profilplanen, kan der spores en god udvikling. Først og fremmest er det værd at bemærke, at fødeafdelingen i Thisted for kort tid siden blev kåret som Danmarks bedste. Kåringen kommer som resultatet af en mårrettet og ihærdig indsats fra de ansatte og ledelsen. Der skal lyde et meget stort til lykke til sygehuset, og en tak til afdelingen for den indsats, som har ført frem til kåringen.
Omkring ambulatorievirksomheden så kommer stadig nye ambulatorier til, og kardiologien fik i 2022 tilført 2,4 mil. til øget tilstedeværelse af kardiologiske speciallæger i Thisted.
Profilplanen sikrer, at der fortsat er neurorehabilitering i Thisted, og at der fortsat er et sengeafsnit, som er målrettet palliation.
Den dagkirurgiske aktivitet med brok – og galdevejskirurgi samt skopier er øget, og der sigtes mod en udbygning med urologisk dagkirurgi.
Det er i profilplan 2021 – 2025 målet, at Thisted skal være stedet med den korteste ventetid indenfor udvalgte ortopædkirurgiske områder.
I profilplanen er der en målsætning om, at Thisted skal være det mest digitaliserede hospital i Region Nordjylland. På det område er der brug for fremdrift. Det er meget væsentligt – ikke mindst for områder som Thy og Mors – at der bliver lettere adgang til digitale sundhedsløsninger. Vi ser derfor meget gerne, at der bliver sat turbo på profilplanens mål om, at sygehuset i Thisted skal være først med udviklingen og afprøvning af digitale sundhedsløsninger i Region Nordjylland.

Vedrørende genetablering af den akutte organkirurgi i Thisted, så er der i 2022
lavet en analyse af det organkirurgiske område i hele Nordjylland.
Desværre har analysen så mange skævheder og mangler, at vi I FAST ikke finder, at den kan stå alene som grundlag for en politisk stillingtagen til, hvordan fremtidens akutte organkirurgi i Thisted kan/skal se ud.
Vi har opfordret til Regionsrådet til, at der i langt højere grad fokuseres på mulighederne for udvikling af sygehuset i Thisted end på de forhindringer, som analysen opstiller. Set fra Thy og Mors virker det meget skævt når analysen gør meget ud af at opliste, hvad andre hospitaler i Nordjylland skal aflevere ved en genetablering af akut organkirurgi i Thisted, – men ikke nævner noget som helst om, at Thisted i 2016 afleverede alt vedrørende akut organkirurgi til sygehusene i Hjørring og Aalborg.

I analysen arbejdes med en tidshorisont på op til 15 år før der kan forventes en genetablering af akut organkirurgi i Thisted. Det giver ikke mening med en tidshorisont på 15 år, når man ser på hvor hurtigt udviklingen inden for lægevidenskaben og på plejeområdet går.
Hvilke muligheder og udfordringer sundhedsvæsnet står med om 15 år er det meget vanskeligt at sige noget kvalitativt solidt om på nuværende tidspunkt.

Omkring rekrutteringssituationen er analysens matematisk fremskrivning af antallet af uddannede og antallet, der går på pension, ikke tilstrækkelig til at vurdere situationen. Teknologisk udvikling og mulighederne for at rekruttere læger og plejepersonale fra udlandet, og initiativer for at fastholde ansatte, bør også indgå.

FAST har kraftigt opfordret Regionsrådet til at fastlægge en mere overordnet vision for sygehuset i Thisted. Profilplanen fastlægger alene konkrete tiltag, og rummer ikke en overordnet vision for sygehuset som helhed. Borgerne i den vestlige del af Region Nordjylland bør have klarhed over, hvilken rolle sygehuset i Thisted fremover skal spille i det samlede sundhedsvæsen i Nordjylland.

Ved dialogmødet med de lokale regionsrådsmedlemmer og regionsrådsformanden i efteråret 2022 blev det klart, at der sigtes mod, at der inden udgangen af denne valgperiode i 2025 er skabt politisk klarhed over, hvordan og hvornår der i gen kan tilbydes akut organkirurgi i Thisted.
FAST vil følge nøje med i Sundhedsudvalgets og Regionsrådets arbejde på dette område.

Vi er opmærksom på, at den akutte organkirurgi, der vil blive genetableret i Thisted, vil være anderledes end den, der blev lukket ned i 2016. Det er der flere gode grunde til:
– Det læge- og sygeplejefaglige område udvikles til stadighed,
– Den teknologiske udvikling vil åbne nye muligheder for sundhedsvæsnet.
– Samarbejdet mellem sygehusene i Thisted og Aalborg er blevet udbygget kraftigt,
efter at Thisted er blevet en del af Aalborg Universitetshospital.
For FAST er det afgørende vigtigt, at der i forbindelse med genetableringen af akut organkirurgi i Thisted, ikke på nogen måde må gås på kompromis med patientsikkerheden.

Vi har i FAST med interesse fulgt det forberedende arbejdet med at få etableret et nærhospital i Nykøbing.
Alle de kommuner, der ikke huser et akuthospital. har mulighed for at ansøge om at få placeret et nærhospital i kommunen. Bestyrelsen for FAST holdt den 1. september 2022 et bestyrelsesmøde i Morsø Sundhedshus, der er udset til at danne rammen om et nyt nærhospital. Vi fik en rundvisning, og kunne konstatere, at der lokalemæssigt er mange muligheder for at placere nye sundhedsaktiviteter i Morsø Sundhedshus.
Vi vil ønske Morsø Kommune held og lykke med planerne om at få et nærhospital i Nykøbing. Vi håber anstrengelserne krones med held, og at der vil blive et godt og nært samarbejde mellem nærhospitalet i Nykøbing og akutsygehuset i Thisted.

Bestyrelsen har i det forløbne år drøftet, hvordan FAST bør udvikles som forening.
Det har ført til, at der den 25. februar 2023 har været afholdt et udviklingsseminar for bestyrelsen med tidligere sygehusdirektør Kurt Nielsen som tovholder.

På seminaret blev der bl.a. udarbejdet med fremtiden for FAST. På baggrund heraf vil bestyrelsen i det kommende år bl.a. arbejde med:
– at etablere en nærmere kontakt til patientforeninger i Thisted og Morsø
kommuner,
– at ændre navnet på foreningen, så det tydeligt signalerer, at vi er en støtteforening
bag Thisted Sygehus,
– at FAST bliver mere synlig på sociale og i trykte medier, – og på sygehuset.
– at samle Facebook-sider, der støtter op om Thisted Sygehus.
– at arbejde for, at FAST altid bliver hørt før Regionsrådet træffer større/principielle
beslutninger af betydning for Thisted sygehus.

Det er desuden besluttet, at foreningen fremover har en ”Medlemsansvarlig”, der som hovedopgave har at sikre at foreningens medlemsliste til stadighed er ajourført, og at kontakten til medlemmerne udbygges.

Afslutningsvis skal der fra FAST lyde en stor tak for samarbejdet til både sygehusledelsen, politikerne i regionsrådet og kommunalbestyrelserne på Mors og i Thisted, og sidst – men bestemt ikke mindst – en tak for opbakningen til medlemmerne i det forløbne år.
Tak til alle for et godt og meget positivt samarbejde.
22.marts 2023
Bestyrelsen

Notat vedr. analyse af den akutte organkirurgi

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2022/10/Notat-vedrørende-analyse-af-den-akutte-organkirurgi.-.do-cx.pdf

Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen 2022.

FAST blev dannet i efteråret 2016 med det hovedformål, at få den akutte organkirurgi tilbage på sygehuset i Thisted.
Det sigte har vi stadig, men vi udfylder i stigende grad også en rolle som dialogpartner for alle, der har indflydelse på udviklingen af sygehuset. Og vi følger nøje med i udviklingen i alle dele af sundhedsvæsnet i Thy og på Mors.
I den sammenhæng er vi spændte på at se effekten af den nye sundhedsklynge omkring sygehuset i Thisted. Den skal være klar midt i 2022, og skal sikre, at vi som borgere oplever et sundhedsvæsen, der hænger endnu bedre sammen, og skal give mulighed for, at praktiserende læger, kommunernes sundhedsarbejde og sygehusets virksomhed, understøtter hinanden bedst muligt.
FAST deltager i debatten på sundhedsområdet, hvis vi skønner, at der er brug for det. Det sker altid med det formål at støtte op om, at akutsygehuset i Thisted er bedst muligt rustet som akutsygehus for hele den vestlige del af Region Nordjylland.

Profilplan 2021 – 2025.

I forbindelse med vedtagelsen af ”Profilplan 2021 – 2025” i marts 2021 har Regionsrådet for første gang sat et årstal på, hvornår det er ambitionen, at der igen skal være akut organkirurgi på sygehuset i Thisted. Det skal ske i løbet af 2024.
Det er en meget vigtig milepæl, der dermed er nået. I FAST hilser vi Regionsrådets målsætning på dette punkt meget velkommen.
Men at få genindført den akutte organkirurgi i Thisted er en opgave, som kræver et meget stort forarbejde. Derfor peges der da også i Profilplanen på, at der som det første skal laves en undersøgelse af, hvordan en genetablering kan gennemføres.
Vi er i FAST helt med på, at den akutte organkirurgi anno 2024 i Thisted, vil være anderledes end den, der blev lukket ned i 2016. Det er der flere gode grunde til:
– De lægelige specialer udvikles til stadighed,
– personalesituationen vil også i 2024 være udfordret,
– og samarbejdet mellem Thisted og Aalborg er blevet udbygget kraftigt, efter at
Thisted er blevet en del af Aalborg Universitetshospital.
Og det er afgørende vigtigt, at der i forbindelse med genetableringen af akut organkirurgi i Thisted, ikke på nogen måde må gås på kompromis med patientsikkerheden.
I FAST er vi spændte på, hvornår det nye regionsråd tager fat på opgaven med at få lavet den undersøgelse, som profilplanen peger på. Vi vil så kraftigt, som vi kan, opfordre til, at det sker meget snart.
Profilplanen beskriver ikke kun genetablering af den akutte organkirurgi i Thisted, men også en række andre tiltag, som der skal arbejdes med frem til 2025.
For at fastholde overblikket over de mange indsatsområder, der er nævnt i Profilplanen, har bestyrelsen lavet en oversigt, der samler Profilplanens beskrivelser i 10 fokusområder. De er kort fortalt følgende:
1. Nye veje.
Med inspiration fra ”Nye-veje-projektet” på Mors skal samarbejdet omkring
patientforløb udvikles. Den nævnte sundhedsklynge bliver meget central i den sammenhæng.
2. Styrkelse af ambulatorievirksomheden i Thisted.
Det er ambitionen, at alle specialer med mange kontakter til patienter fra lokalområdet, skal kunne tilbyde aktivitet i Thisted.
3. Styrkelse af kardiologien i Thisted.
I budget 2022 er der som en begyndelse afsat 2,4 mill. til øget tilstedeværelse af kardiologiske speciallæger i Thisted.
4. Sengeafsnit som er målrettet neurorehabilitering
Der skal fortsat være neurorehabilitering i Thisted. Ledelsen har udtrykt ønske om at der tilføres 2 – 3 ekstra senge til dette i Thisted.
5. Sengeafsnit som er målrettet Palliation.
Det er planen, at  der fortsat skel være palliative senge i Thisted.
6. Fødsler.
Det fastholdes, at der i Thisted skal være gynækologisk/obstetrisk funktion med fødegang og barselsafsnit, hvor fødsler fra graviditetsuge 35 og frem varetages.
7. Akut organkirurgi i Thisted
Der skal laves en undersøgelse som skal danne grundlag for Regionsrådets stillingtagen til, hvordan den akutte organkirurgi igen kan tilbydes i Thisted.
I forbindelse med det akutte beredskab i Thisted er det værd at bemærke, at den akutte ortopædkirurgi allerede er blevet genetableret.
8. Dagkirurgisk aktivitet med hernie- og galdevejskirurgi samt skopier.
Det er ønsket, at øge den dagkirurgiske aktivitet, og om muligt at udbygge med urologisk dagkirurgi.
9. Garantiklinik

I budget 2022 er afsat 2,2 mil. til en garantiklinik i Thisted, så ventetidsgarantier kan overholdes i Region Nordjylland. Thisted skal være stedet med den korteste ventetid indenfor udvalgte ortopædkirurgiske områder.
10. Thisted skal være det mest digitaliserede hospital i Region Nordjylland.
Sygehuset i Thisted skal være først med udviklingen og afprøvning af digitale sundhedsløsninger.

Dialog med sygehusledelsen, kommunerne og medlemmerne.

Der er en god og positiv dialog med både Regionsrådet, sygehusledelsen og politikerne i kommunalbestyrelserne i Morsø og Thisted kommuner.
Vi oplever, at FAST bliver godt respekteret som dialogpartner. Det giver fornyet lyst og energi til arbejdet, og det forpligter os til at holde fast i en konstruktiv dialog med alle relevante parter.

Dialog med foreningens godt 100 medlemmer, foregår gennem udsendelse af Nyhedsbrevet 3-4 gange årligt. Facebook bruges til formidling af FAST` s holdning til og interesse for det der sker omkring Akutsygehuset i Thisted og sundhedsvæsnet i regionen.

Samarbejde med Nordjylland Regionsråd.

Op til Regionsrådsvalget i november 2021 arrangerede FAST et vælgermøde.
Det skete på baggrund af gode erfaringer med det vælgermøde, som vi arrangerede op til Folketingsvalget i 2019.
Samtlige partier ønskede at deltage i vores vælgermøde. Der udspandt sig en livlig debat, og vi kunne med stor tilfredshed notere, at der var opbakning fra alle partier i Regionsrådet til en fortsat udvikling af sygehuset i Thisted.
Vi havde i FAST et rigtig godt samarbejde med det forrige regionsråd. Den tætteste kontakt var naturligt nok med de regionsrådsmedlemmer, der var valgte i sygehusets optageområde. Mange af dem er efter valget stadig med i Regionsrådet. Vi ser frem til et fortsat positivt samarbejde med Regionsrådet. Det bliver forventeligt primært med de 7 lokalt valgte, – men også med Regionsrådets øvrige 34 medlemmer.

De regionsrådsmedlemmer, der var valgt fra sygehusets optageområde i sidste valgperiode, lavede et rigtig godt stykke arbejde for sygehuset i Thisted. Det fortjener de ros for. Kronen på værket var vedtagelsen af Profilplan 2021 – 2025, som tidligere er omtalt.

Afslutning.

Vi vil fra bestyrelsen gerne sige tak for samarbejdet med både sygehusledelsen, politikerne i regionsrådet og kommunalbestyrelserne på Mors og i Thy, og ikke mindst tak for opbakningen fra medlemmerne i det forløbne år.
Tak til alle for et godt og meget positivt samarbejde.
24.marts 2022
Bestyrelsen

Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen 2021.       

Corona-epidemien har i meget høj grad præget arbejdet i FAST siden foråret 2020.

Bestyrelsen har siden sidste generalforsamling især arbejdet med følgende:
1. Fastholdelse af fokus på genetablering af akut organkirurgi i Thisted.
2. FAST som støtteforening.
3. ”Profilplan 2021 – 2025” for sygehuset i Thisted.
4. Dialog med politikere, erhvervsliv, hospitalsledelse og medlemmer.

Genetablering af akut organkirurgi.

Bestyrelsen har, gennem dialog med alle, der har indflydelse på udviklingen af sygehuset i Thisted, arbejdet med at fastholde fokus på, at sygehuset igen skal kunne tilbyde borgerne i optageområdet akut organkirurgi.
Siden 2016, hvor akutkirurgien blev sat på pause, har et enigt Regionsråd fastholdt, at sygehuset i Thisted fortsat skal være et akutsygehus, og at der snarest muligt igen skal kunne tilbyde akut organkirurgi i Thisted.
I forbindelse med vedtagelsen af ”Profilplan 2021 – 2025” har Regionsrådet for første gang sat et årstal på, hvornår det er ambitionen, at målet nås. Det skal ske i 2024.
Det er for FAST og sygehuset i Thisted en meget vigtig milepæl, der dermed er nået. I FAST hilser vi Regionsrådets melding meget, meget velkommen.
Det bliver nu FASTs opgave at være med til at sikre, at der bliver udarbejdet en plan for ”genåbningen” af den akutte organkirurgi, så yderligere udsættelser undgås.
Regionsrådets ambition vil forventelig kræve både en fornyet indsats for at rekruttere kirurger, og organisatoriske ændringer på Universitetshospitalet.

FAST som støtteforening.

Det første støtteprojekt er klar til at blive iværksat. FAST er gennem en donation fra Thisted Forsikring blevet i stand til at donere toilettasker med de mest nødvendige ting til personlig brug til patienter, der bliver akut indlagt, og derfor ikke har haft mulighed for at medbringe personlige fornødenheder.
Bestyrelsen vil i det kommende år se nærmere på, hvordan arbejdet som støtteforening skal udvikles. Sygehuset er ikke nødlidende. Det forsynes med alt nødvendigt til driften af Regionen, så det er hvor der kan være brug for noget ekstra, at FAST kan yde et bidrage.

”Profilplan 2021 – 2025”.

Corona epidemien satte en stopper for Regionsrådets udarbejdelse af en sygehusplan. I stedet er der udarbejdet en profil for sygehusene i regionen.
FAST tilkendegav over for Regionsrådet i august 2020 sine ønsker til, hvad profilplanen fra sygehuset i Thisted skulle indeholde. Det er meget tilfredsstillende at se, at der ved udarbejdelsen af profilplanen er blevet lyttet til ønskerne fra FAST.
Profilplanen indeholder først og fremmest en fastholdelse af sygehusets status som akutsygehus. Og for første gang er der – som tidligere nævnt – sat et årstal på, hvornår der igen skal være akut organkirurgi i Thisted, nemlig i 2024.
Ud over en ambition om, at der igen skal være akut organkirurgi i Thisted, fastlægger profilplanen for sygehuset også:
– at den ambulante virksomhed skal udbygges,
– at den kardiologiske funktion på sygehuset skal styrkes,
– at der fortsat skal være fødsler i Thisted,
– at den dagkirurgiske aktivitet skal øges, så flere borgere fra optageområdet kan
blive behandlet lokalt, og
– at der etableres en ”Garantiklinik” i Thisted, hvorved man kan sikre, at
behandlingsgarantier overholdes i Region Nordjylland. Det vil give øget aktivitet på
sygehuset, og dermed stille sygehuset stærkere i forbindelse med rekruttering af
personale.
Bestyrelsen vil følge realiseringen af profilplanens dele nøje i den kommende tid.

Dialog.

Corona epidemien har betydet, at det har været meget vanskeligt at holde fysiske møder i det forløbne år. Alligevel har der været en god og positiv kontakt med både Regionsrådet, sygehusledelsen og politikere i Morsø og Thisted kommuner. Der har også været positive kontakter til erhvervslivet i det forløbne år.
Vi oplever at FAST blive godt respekteret som dialogpartner. Det sætter bestyrelsen stor pris på. Det giver fornyet lyst og energi til arbejdet, og det forpligter os til at holde fast i en konstruktiv dialog med alle relevante parter.

Ud over dialogen og arbejdet med støttefunktionen, så er FAST fortsat konstant på vagt for sygehuset. Vi holder øje med, hvad der sker, og blander os i debatten, hvis vi skønner, at der er brug for det. Det sker altid med det formål at sikre, at akutsygehuset i Thisted står bedst muligt rustet i samarbejdet med det øvrige sundhedsvæsen, og i serviceringen af borgerne og erhvervslivet i området.

Afslutning.

Vi har i bestyrelsen en ambition om at blive bedre til at anvende de sociale medier i dialogen med medlemmerne og offentligheden. Det vil der fortsat bliver arbejdet med i det kommende år.

Det skal afslutningsvis nævnes, at vi hilser det meget velkomment, at der fra begyndelsen af 2021 er blevet knyttet en akutlægebil til sygehuset i Thisted. Det giver bedre muligheder for hurtig lægehjælp ved akut sygdom og ulykker i vores del af regionen.

Vi vil fra bestyrelsen gerne sige tak for opbakningen fra medlemmerne i det forløbne år. Vi vil også sende en tak til alle de parter, vi har haft kontakt med i det forløbne år. Tak for et godt og meget positivt samarbejde.

10. juni 2021
Bestyrelsen

 

 

 

 

Nyhedsbrev nr. 7.                  December 2020  

Mod lysere tider.

Regionsrådet arbejder lige nu med at lave en profil for sygehuset i Thisted. FAST har i den sammenhæng lavet en vision for sygehuset. Se den på hjemmesiden. Profil-arbejdet har givet anledning til nye, positive meldinger fra Regionsrådets partier.
Venstre har foreslået, at der i 2024 igen skal være akut organkirurgi i Thisted. Socialdemokratiet har tilkendegivet, at det af den nye profil SKAL fremgå, at akutsygehuset i Thisted også i fremtiden er et akutsygehus.

Tidligere bestyrelsesmedlem i FAST, læge og regionsrådsmedlem Lina H. Jespersen (V) har udtalt: ”Hvis man bare bliver ved med at sige, at der ikke er læger nok, så sker der i hvert fald ikke noget. – Man skal allerede nu begynde at lægge en plan for, hvordan det kan komme til at lade sig gøre, og derfor må vi sætte en dato og sige, at det her må vi styre hen imod. Det går ikke bare at sætte sig på hænderne og sige, at det ikke kan lade sig gøre.”  Bestyrelsen vil følge processen med den nye profil tæt.

2020 – et år med udfordringer.

På trods af Corona-epidemien har der i 2020 været en god dialog mellem FAST og kommunerne, de lokale medlemmer af regionsrådet og hospitalsledelsen. Der har også været afholdt møder med repræsentanter for erhvervslivet og de faglige organisationer i forbindelse med støtteprojekter, som er i støbeskeen.
En god dialog er afgørende for FASTs arbejde.
Vi vil i bestyrelsen bestræbe os på at fastholde og udbygge den gode dialog i 2021.

Hold fast i FAST.

Det er tid til fornyelse af dit medlemskab af FAST. Kontingentet på 100 kr. kan indbetales på to forskellige måder:
Enten ved overførsel af beløbet til foreningens konto i Sparekassen Thy:
9090 0004571150, Eller via Mobilepay på nummer 541009.
Uanset hvordan du indbetaler, så husk at opgive navn og mailadresse.
TAK fordi du bakker op om FAST. Et stærkt FAST er med til at styrke det lokale sygehus.

Venlig hilsen, – glædelig jul og godt nytår

Bestyrelsen

 

August 2020

Vision for Aalborg Universitetshospital,Thisted

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2020/08/Vision-for-Aalborg-Universitetshospital.pdf

 

Marts 2020

Nyhedsbrev nr. 6

Generalforsamling 30. marts 2020.
Der indkaldes til ordinær generalforsamling i FAST mandag den 30. marts 2020 kl. 20.30 på sygehuset i Thisted. Det er i mødelokale 2 og 3 på Thylandsvej 37.  Dagsorden i henhold til vedtægterne.
Det præhospitale beredskab på Mors og i Thy.
Umiddelbart før generalforsamlingen kan du fra 19.00 – 20.30 høre beredskabs_
direktør Peter Larsen, Region Nordjylland, orientere om det præhospitale beredskab på Mors og i Thy. Det er samme sted som generalforsamlingen.
Der er adgang for alle til dette møde. Generalforsamlingen er forbeholdt medlemmerne.
Hospitalsplan 2021 – 2025.
Der skal i løbet af 2020 laves en ny hospitalsplan. Planen fastsætter hvilke hospitaler der skal være i Region Nordjylland, og hvilke opgaver de enkelte hospitaler skal løse.
FAST vil arbejde for, at de funktioner der er på sygehuset i Thisted fastholdes, og meget gerne udbygges. Det er naturligvis også stadig vigtigt, at få det akutte beredskab tilbage på det organkirurgiske område i Thisted.
Det første støtteprojekt i støbeskeen.
Der er godt gang i forberedelserne af det første støtteprojekt, som FAST står bag.
Det drejer sig om et pilotprojekt med udlevering af en toilettaske med personlige fornødenheder til akut indlagte patienter.
Tættere samarbejde med erhvervslivet.
Som led i arbejdet med at støtte op om de aktiviteter, der er på sygehuset, er FAST i gang med at etablere tættere forbindelser til erhvervslivet på Mors og i Thy. Vi har brug for hjælp, for at kunne lave støtteprojekter. Vi er blevet mødt med meget stor velvilje fra erhvervslivet. Det siger vi tak for.
FAST hjælper med danskundervisning.
Sygehuset bad i efteråret FAST om at være behjælpelig med at understøtte en læges ønsker om, at blive bedre til dansk. Tre bestyrelsesmedlemmer, med sundhedsfaglig baggrund, påtog sig opgaven. Projektet er nu afsluttet – med et godt resultat.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Februar 2020

Budgetaftale 2020 “Trædesten til fremtiden” – vedrørende ny hospitalsplan 2021 – 2025

For at sikre en bæredygtig hospitalsstruktur og overgang til Nyt Aalborg Universitetshospital bliver der i 2020 igangsat arbejdet med en ny hospitalsplan for regionen.

For forligspartierne er det hensigten med hospitalsplanen at skabe en fremtidssikret og driftsoptimal hospitalsstruktur, herunder med fokus på sammenhæng mellem psykiatri og somatik.

Med planen skal der også sikres en klar profil for alle regionens decentrale hospitalsenheder; Regionshospital Nordjylland og matriklerne i Thisted, Hobro og Farsø.

Endelig skal der sættes fokus på Aalborg Universitetshospitals særlige profil som universitetshospital, incl. en samlet forskningsstrategi for regionen. Den struktur, der tegnes i planen, skal tilgodese nordjydernes behov i et nært sundhedsvæsen, og i overensstemmelse med regionens Sundhedsaftale danne grundlag for et godt tværsektorielt samarbejde herom.

Som led i hospitalsplansarbejdet ønsker forligspartierne en analyse, der kan danne beslutningsgrundlag for de fremtidige bygningsmæssige rammer for neurorehabiliteringsfunktionen. Analysen skal indeholde en renoveringsplan for de eksisterende bygninger i Brønderslev med afdækning af renoveringsbehov, tidsramme og økonomi. Parallelt iværksættes en afdækning af perspektiverne for at udnytte regionens øvrige bygningsmæssige rammer til neurorehabiliteringsfunktionen.

Det forudsættes, at der tilrettelægges en åben og inddragende proces i forhold til arbejdet med hospitalsplanen for at sikre Regionsrådet et solidt beslutningsgrundlag, hvor alle relevante aktører og interessenter har mulighed for at byde ind.

Ligeledes skal hospitalsplanen også indeholde et eksplicit fokus på den fortsatte udvikling af det palliative område. Forligspartierne noterer sig, at ibrugtagningen af Nyt Aalborg Universitetshospital vil give nye muligheder for samling af de nuværende virtuelle palliative senge, men understreger samtidig, at indsatsen på det palliative område generelt er højt prioriteret, hvad enten den retter sig mod patienten på hospice, på hospitalet, i et kommunalt tilbud eller i eget hjem.

December 2019

Nyhedsbrev nr. 5      
 

Receptionen fortsat døgnbemandet.
Planerne om at lukke receptionen på sygehuset i Thisted om natten er lykkeligvis blevet opgivet. Det noterer vi i FAST med meget stor tilfredshed. Der er blevet lyttet til de stærke argumenter for at bevare døgndækningen. Det er til gavn og glæde for både ansatte og borgere.
Udfordringer med ortopædien.
Det samlede ansvar for ortopædkirurgien i Region Nordjylland ligger på Aalborg Universitetshospital. Det understreges i en rapport om styrkelse af ortopædien i Thisted, som hospitalsledelsen har lavet på baggrund af hændelser i Thisted. Rapporten kan læses på Region Nordjylland hjemmeside.
I FAST er vi tilfredse med, at der er grebet ind over for manglende faglighed. Det væsentligste er ikke HVOR fejlene er begået, – men at få undersøgt, HVORDAN de kunne opstå, og HVORDAN de undgås fremover. Set fra en borgersynsvinkel må dét være det vigtigste. Fejlene må ikke ske igen. Det er derfor positivt, at der allerede er grebet ind, så der sikres høj faglighed i ortopædien i Thisted.

Ny sygehusplan i 2020.
Sygehusplanen fastlægger, hvilke sygehuse vi skal have i Regionen, og hvad der skal foregå på dem.
FAST vil aktivt følge arbejdet med den nye sygehusplan. Og vi vil påvirke den så meget, som vi kan. Det vil være med afsæt i ønsket om at få styrket sygehuset i Thisted. Vi vil opfordre ALLE til at være med til at præge de debatter, der bliver i forbindelse med udarbejdelsen af den nye plan.
Stadig plads til nye medlemmer i FAST.
I begyndelsen af 2020 kommer der kontingentopkrævning fra FAST. Det er stadig kun på 100,- for enkeltmedlemmer og 500, – for foreninger, institutioner og virksomheder. Og der er plads til nye i foreningen. Så giv gerne en opfordring til naboer, venner, din arbejdsplads og din fagforening om at melde sig ind. Jo flere vi er, jo stærkere står vi.
Nu er det altså jul igen….
Derfor skal dette nyhedsbrev slutte med et glædelig jul  og ønsket om et godt nytår til alle medlemmer og samarbejdspartnere.
TAK for samarbejdet i 2019.

November 2019

Her kan du læse referat fra FAST´s møde med sygehusledelsen 11. november 2019

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2019/11/Referat-Møde-med-FAST-11.-november-2019.pdf

Her finder du status over Fremtidens Sygehus

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2019/11/FAST-Status-2-November-20192019.pdf

September 2019   

Nyhedsbrev nr. 4.                                                                                                                                                                                 

Samarbejde med organisationer og erhvervsliv om støtte til sygehuset.
FAST vil støtte op om de mange velfungerende ting, der sker på Thisted Sygehus.
For at kunne hjælpe har vi brug for økonomisk opbakning. Derfor sætter vi nu gang i at få etableret et samarbejde om støtteprojekter med organisationer og erhvervsliv i Thy og på Mors.
Målet er at lave støtteprojekter, som kommer både sygehuset og dem, der støtter op om det, til gode.
Hvad skal akuthospitalet i Thisted kunne klare, når det igen er fuldt udbygget?
Forskellige hospitaler har forskellige opgaver. I Thisted skal der naturligvis ikke kunne klares så komplekse ting som i Aalborg.  Men hvilke funktioner, skal der være på sygehuset i Thisted, når det igen har fuldt akutberedskab? Og på hvilket niveau?
For at kunne bidrage til debatten om dette er FAST i gang med at undersøge, hvad akuthospitalerne i Rønne og Nykøbing Falster, – der lige som Thisted har Ø-status – klarer af opgaver i forhold til de større sygehuse, de samarbejder med.
Hospice i Thy-Mors-området.
En vigtig del af et velfungerende sundhedsvæsen er et Hospice i nærområdet.
FAST vi i de kommende måneder drøfte mulighederne for at få etableret et Hospice i vores område. Det vil ske i samarbejde med Regionsrådet, Morsø og Thisted Kommuner, Universitetshospitalet og andre interesserede.
Borgere fra vores område, der har brug for en plads på et Hospice, er på nuværende tidspunkt henvist til Skive, Aalborg og Frederikshavn.
Mere Kommunikation.
I bestyrelsen vil vi fremover kommunikere mere om det arbejde, vi laver.
Nyhedsbrevene vil fortsætte, men vi vil være mere til stede på Facebook fremover.
Plads til flere i FAST.
TAK til alle jer, der støtter op om FAST.
Vi har plads til flere medlemmer, og jo flere der bakker op om vores sygehus jo stærkere står det. Giv gerne venner og bekendte en opfordring til at blive medlem.

April 2019

Nyhedsbrev nr. 3

Ny i bestyrelsen. Fhv. borgmester Erik Hove Olesen, Thisted, blev ved generalforsamlingen valgt som nyt medlem af bestyrelsen i stedet for Ejner Frøkjær, Hanstholm, som ikke ønskede genvalg. Der skal lyd en stor tak til Ejner, og et velkommen til Erik Hove.

Generalforsamlingen: Ja til FAST som støtteforening. Der er ting, som kan gøre et ophold på sygehuset lidt bedre for borgerne, men som ikke er nødvendige for behandlingen, – og derfor ikke er noget, som regionen stiller til rådighed. Et eksempel: Ved akut indlæggelse har man sjældent fået personlige fornødenheder som tandbørste, hårbørste, negleklipper og andet med sig. FAST kunne – med hjælp fra relevante firmaer – sørge for, at akutte patienter kunne få en toilettaske med personlige fornødenheder udleveret på sygehuset ved indlæggelse. Arbejdet med at lave støtteprojekter vil blive tilrettelagt i samarbejde med sygehuset. Vi håber at kunne starte det første projekt sidst på året.

Nyt logo og ny folder. Med baggrund i den nye rolle som støtteforening er der lavet et nyt logo og en folder, der fortæller om FAST. Logoet ses i toppen af dette nyhedsbrev, – og folderen kommer til at lige på biblioteker, i lægepraksis m.v. Du kan se folderen på hjemmesiden: akutsygehusthisted.dk

Sæt X ved Thisted sygehus. Folketingsvalget nærmer sig. Det vil FAST benytte til at sætte fokus på sygehuset. Vi har inviteret Folketingskandidaterne for de 9 partier der i dag er med i Folketinget til en debataften om fremtidens sundhedsvæsen, – med afsæt i sygehuset i Thisted. Det er i kantinen på VUC Thy-Mors, Munkevej 9 i Thisted, kl. 19.00 – 21.30.

Velkommen til virksomheder og institutioner. Virksomheder og institutioner kan nu blive medlem af FAST. Så nu er det ikke kun din nabo og dine venner, du kan opfordre til at melde sig ind i FAST, – men også din arbejdsplads. Prisen er 500 kr. årligt for virksomheder og institutioner.

Med venlig hilsen Bestyrelsen

Marts 2019

Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen 2019.       

2018 var et begivenhedsrigt år både for foreningen FAST og for sygehuset i Thisted.

Den 1. maj 2018 blev det tidligere Regionshospital Nordjylland, Thisted, til Aalborg Universitetshospital, Thisted. Med tilknytningen til universitetshospitalet blev der åbnet nye muligheder for rekruttering og fastholdelse af ansatte, og for udvikling af sygehuset.

Den organisatoriske ændring, der gjorde sygehuset i Thisted til en del af Aalborg Universitetshospital, var noget som vi i FAST havde argumenteret for siden foreningens start. Det var på den baggrund meget tilfredsstillende at opleve, at der fra Regionsrådets side blev lyttet til – og handlet på – vores argumenter.

Ledelsen for Regionshospital Nordjylland gjorde et godt stykke arbejde for sygehuset i Thisted i en vanskelig periode. Og i bestyrelsen havde vi et godt samarbejde med ledelsen.
Men et Universitetshospital har i sagens natur andre og stærkere ressourcer at trække på end et Regionshospital. Derfor var det positivt for sygehuset, at det blev knyttet til Universitetshospitalet i Aalborg.

Med det nye tilhørsforhold er alle klinikkerne på sygehuset i Thisted blevet en del af klinikkerne på Universitetshospitalet. Dermed har sygehuset et stærkere og bredere fagligt bagland, og der er blevet bedre forskningsmuligheder på sygehuset i Thisted.

Siden sammenlægningen med Universitetshospitalet har vi fået opbygget et godt samarbejde med såvel den lokale ledelse i Thisted som Universitetshospitalets ledelse.

Vi oplever at blive respekteret som dialogpartner. Det gælder både i forhold til Regionsrådet, til Morsø og Thisted Kommuner, til sygehusledelsen og de faglige organisationer, der har tilknytning til sundhedsvæsnet.
Det sætter vi i foreningen stor pris på. Det giver lyst og energi til arbejdet, og det forpligter os til at holde fast i en konstruktiv dialog med alle relevante parter.

I erkendelse af, at der ikke er udsigt til en snarlig løsning på udfordringen med det manglende akutberedskab på det organkirurgiske område, besluttede bestyrelsen i efteråret 2018, at det var på tide at se på foreningens virkeområde.
Foreningen er oprettet på baggrund af det manglende akutberedskab, men sygehuset er meget andet og mere end dette.

For at få gennemdrøftet den fremtidige kurs for foreningen, afviklede vi den 25. september 2018 et visionsseminar. Det skete med god hjælp fra Dorte Stigaard fra Aalborg Universitet, der over en hel dag ledte os gennem en visionsproces. Vi siger tak for hjælpen.

Sigtet med ændringerne er at gøre FAST til en forening, der – ud over at have fokus på det manglende organkirurgisk akutberedskab – også støtter op om de funktioner, der er på sygehuset. I den sammenhæng er det vores mål også at kunne inddrage det lokale erhvervsliv i arbejdet med at støtte op om sygehuset. Både borgere og erhvervsliv har brug for et velfungerende sygehus, – og sygehuset har brug for samarbejde og opbakning, både fra borgere og fra erhvervsliv.
Resultatet af seminaret afspejles i det forslag til vedtægtsændringer, som er til behandling på generalforsamlingen.
Det nye udvidede virkefelt har medført, at der er lavet et nyt logo for foreningen. Det er blevet til med god hjælp fra grafisk designer Mette Gadegaard. Hun har også hjulpet os med at få lavet en ny folder, der fortæller om foreningen, – og som opfordrer til at man melder sig ind. Tak for det, Mette.

En god og konstruktiv fakta-baseret dialog med alle, der spiller en rolle i udviklingen af sygehuset i Thisted, er det centrale i FASTs arbejde.
Der har i 2018 været dialogmøder med de lokale regionsrådsmedlemmer, med sygehusledelsen og med de sociale udvalg i Morsø og Thisted Kommuner.
Derudover har der været afholdt 10 bestyrelsesmøder og et Erfa-møde med støtteforeningen for Farsø Sygehus. Dette er udsprunget af arbejdet med at udvide foreningens virkeområde. Støtteforeningen i Farsø har mere end 25 års erfaring med støttearbejde, så vi har fundet det naturligt at udveksle ideer og tanker med denne forening. Og fra Farsø har man heldigvis delt ønsket om at mødes og udveksle erfaringer. Så det er noget, der vil fortsætte i årene fremover.

Desuden har FAST medvirket ved Thymødet den 7. april 2018, hvor vi arrangerede en meget velbesøgt høring om ”Fremtidens sundhedsvæsen”. Det var med tidligere chefredaktør Hans Peter Kragh som moderator, og med deltagelse af sundhedspolitiske ordførere fra Christiansborg, Danske Regioners Sundhedsudvalg, læge Søren Kæseler, udvalgsformændene Henning Sørensen og Ida Pedersen og FTR for sygeplejerskerne ved sygehuset, Helle Eriksen.

Vi har i løbet af året deltaget i møder i forskellige foreninger, som har ønsket indlæg fra FAST. Det er noget vi meget gerne stiller os til rådighed for.
Ud over dialogen og deltagelse i møder, så er FAST konstant på vagt for sygehuset. Vi holder øje med hvad der sker på det, og blander os i debatten, hvis vi skønner at der er brug for det. Det sker altid med det formål at sikre, at akutsygehuset i Thisted står bedst muligt rustet i samarbejdet med det øvrige sundhedsvæsen, og i serviceringen af borgerne og erhvervslivet i området.
I den sammenhæng skal det nævnes, at der i efteråret 2018 blev fremlagt planer om at ændre i vagtberedskabet på sygehuset, så man gik fra tre vagtlag til to. Planen var at spare mellemvagten væk.
FAST reagerede så hurtigt og kraftigt som vi kunne, og argumenterede for, at mellemvagten skulle bevares, – både af hensyn til sygehusets funktion som uddannelsessted, og af hensyn til patienterne.
Der blev også i denne sammenhæng lyttet til vores argumenter, og de tre
vagtlag blev bevaret.

Medlemskontakten er et emne, som bestyrelsen har ofret meget opmærksomhed.
Vi begyndte i 2018 at udsende et nyhedsbrev til medlemmerne. Vi forventer at der kommer 2 – 4 nyhedsbreve årligt, alt efter hvad der bliver behov for.
Vi har desuden arbejdet med, at det skal være lettere at melde sig ind i foreningen og lettere at betale kontingent. Der er i den sammenhæng oprettet et nyt kort mobile pay nummer: 541009.
Medlemstallet i foreningen har stabiliseret sig på knap 200. Ved årsskiftet var der 177 medlemmer. Bestyrelsen håber, at dette tal kan øges i det kommende år. Jo flere vi er i foreningen, jo stærkere står vi.

Vi vil fra bestyrelsen gerne sige tak for opbakningen fra medlemmerne i det forløbne år. Medlemmerne er grundlaget for arbejdet.
Bestyrelsen vil også gerne benytte lejligheden til at takke alle de parter, vi har haft kontakt med i det forløbne år, for et godt og meget positivt samarbejde.

28. marts 2019
Bestyrelsen

December 2018

Nyhedsbrev nr. 2.

Foredrag med overlæge Berth Larsen.
Torsdag den 28.marts 2019 kan du – kl. 19.00 i Plantagehuset i Thisted – få et nærmer indblik i historien om sygehuset i Thisted. Hvad var sygehuset engang? Hvor er det i dag, og hvordan tegner fremtiden sig? Berth Larsen, der i en lang årrække var overlæge på Thisted Sygehus, fortæller sygehusets historie, og giver sit bud på, hvad der er – og ser ud til at blive – de største udfordringer for det.

Generalforsamling 28. marts 2019.
Umiddelbart efter Berth Larsens foredrag er der kl. 20.00 generalforsamling i FAST.
Du får en indkaldelse med dagsorden til generalforsamlingen i begyndelsen af 2019.
Du vil til den tid også få besked om betaling af kontingent for 2019 til foreningens kontonummer 9090 0004571150 i Sparekassen Thy.  Har du meldt dig ind og betalt kontingent til FAST i sidste kvartal af 2018 gælder din kontingentbetaling for 2019.

Fortsat 3 læger i vagtlaget.
Overvejelserne om at ændre vagtlaget i akutmodtagelsen, så der kun var en forvagt og en bagvagt, er endt med, at der også fremover vil være tre læger på vagt. Det er vigtigt på sygehuset i Thisted, hvor vagtlægerne undertiden er nødt til at hjælpe på afdelingerne, og enkelte gange må være med i ambulancen, når en patient transporteres til Aalborg. Det er også vigtigt af hensyn til uddannelsen af nye læger.

Samarbejde med støtteforeningen i Farsø.
Som omtalt i det sidste nyhedsbrev arbejder bestyrelsen med at tilrette foreningens vedtægter og PR-strategi. Vi ønsker at åbne for at FAST – også – kan bakke op om de mange velfungerende funktioner, der er på sygehuset. Vi vil naturligvis fortsat presse på for at få den akutte organkirurgi tilbage til sygehuset.
Vi har taget kontakt til støtteforeningen bag Farsø Sygehus, som vi mødes med i begyndelsen af det nye år. Det er med henblik på et samarbejde med udveksling af erfaringer og ideer.

Tak for i år.
Vi ønsker alle medlemmer og samarbejdspartnere en glædelig jul og et godt nytår.

Bestyrelsen

 

November 2018

Baggrundsmateriale vedr. ændring i vagtlaget 1. januar 2019

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/11/Notat.-Svar-til-FAST-20112018.pdf

 

Nyhedsbrev nr.1

Nye opgaver for FAST.
Bestyrelsen arbejder lige nu med at udvide de områder, som FAST arbejder med.
Vi blev skabt som en forening, der først og fremmest arbejder for at fastholde sygehuset i Thisted som et fuldt udbygget akutsygehus. Men det er vigtigt også at have fokus på alt det, der fungerer godt på sygehuset. Der er en stor medicinsk afdeling, der er ca. 600 fødsler om året, og det er hjemsted for en omfattende ambulatorievirksomhed. Endelig er sygehuset i Thisted en vigtig del af det samlede sundhedsvæsen i området, med et stort samspil med kommunerne og de praktiserende læger.
FAST arbejder derfor lige nu på at gøre foreningens virkeområde bredere. Det vil forventelig føre frem til en udvidelse af formålsparagraffen i vedtægterne, og et nyt logo for foreningen. Emnet vil være på dagsordenen ved generalforsamlingen i marts 2019

Privatlivspolitik.
Som led i de generelle regler for databeskyttelse er der udarbejdet en privatlivspolitik for FAST. Den sætter rammer for foreningens brug af medlemsdata. Hovedsigtet er, at alle medlemmer kan være trygge ved, at deres data alene bruges i tilknytning til FAST. Du kan se mere på hjemmesiden: www.akutsygehusthisted.dk

Nyt pengeinstitut.
Da vi er en forening, der har medlemmer fra både Mors og hele Thy har bestyrelsen besluttet, at Sparekassen Thy er vores fremtidige pengeinstitut. Det nye kontonummer er 9090 0004571150.
Du vil få besked om betaling af kontingent til det nye kontonummer i begyndelsen af 2019.

Dialog. Hvad sker der?
FAST arbejder først og fremmest gennem dialog med alle, der på forskellig måde er involveret i driften og udviklingen af sygehuset i Thisted.
I løbet af august, september og oktober har FAST deltaget i følgende møder:
September: Møde med ledelsen og klinikcheferne for Aalborg Universitetshospital,
Thisted
Oktober:      Debatmøde sammen med Regionsrådsformand Ulla Astmann i Faglige
Seniorer, Thy Mors og  Himmerland.
Oktober:      Dialogmøde med Socialudvalgene i Morsø og Thisted kommuner.
Dertil kommer, at bestyrelsen har holdt møder ca. én gang om måneden,
Læs evt. mere på hjemmesiden.

Aktuelle udfordringer.
– Vi har lige nu stor opmærksomhed på planerne om nedlæggelse af
mellemvagtslaget, så der kun er en forvagt og en bagvagt på arbejde. Det forringer
rekrutteringsmulighederne og gør det mindre attraktivt som uddannelsessted.
– En anden væsentlig opgave er at sørge for, at den nuværende situation med den
manglende organkirurgi ikke blive hverdag. Vi vil fortsat presse på for sygehuset i
Thisted igen bliver et fuldt udbygget akutsygehus.
– Dertil kommer mangel på sygeplejersker, og endelig fokuserer vi i bestyrelsen på at
udbygge samarbejdet med sygehusets ledelse.
Og så venter vi naturligvis i spænding på den reform af hele sundhedsområdet, som regeringen har bebudet.

Plads til flere medlemmer.
Vi vil fra bestyrelsen gerne sige dig tak, fordi du er medlem af FAST. Vi er lige nu knap 200 medlemmer af foreningen. Vi vil gerne være flere. For jo flere vi er, jo stærkere står vi i opbakningen til sygehuset.
Så giv gerne en opfordring til venner og bekendte om at gå ind på hjemmesiden www.akutsygehusthisted.dk hvor man kan se, hvordan man melder sig ind.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

 

April 2018

Procesplan for sammenlægning

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/04/Procesplan-for-sammenlægning-.pdf

Omtale af Aalborg Universitetshospital,Thisted

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/04/Nordjyske-1-10.-apr.-2018-11.08.pdf

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/04/Nordjyske-2-10.-apr.-2018-11.09.pdf

 

Marts 2018

Brev fra Region Nordjylland vedr. sygehuset i Thisted

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/03/Orientering-til-FAST-og-kommuner.pdf

Læs her om forslag til fremtidig drift af sygehuset i Thisted

Vedtaget på forretningsudvalgsmødet den 5.marts 2018

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/03/Perspektiver-for-den-fremtidige-drift-af-hospitalsmatriklen-i-Thisted.pdf

Februar 2018

Indlæg fra regionsrådsmedlem Lina Hundebøll Jespersen

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/02/Nordjyske-1.-feb.-2018-13.26.pdf

Svar fra Regionsrådsformand Ulla Astman:

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/01/17012018-svar-til-FAST-vedr-proces-i-Thisted-vedr-intensiv.pdf

FAST´s henvendelse til regionsrådet vedr. intensivafsnit på Thisted Sygehus:

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/01/Lukning-af-intensivafdelingen-i-Thisted.pdf

Følg debatten om intensivafsnit på Thisted Sygehus her:

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/01/Nordjyske-11.-jan.-2018-09.57.pdf

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/01/Nordjyske-11.-jan.-2018-09.58.pdf

https://akutsygehusthisted.dk/wp-content/uploads/2018/01/Nordjyske-11.-jan.-2018-23.42.pdf

Se katalog ved at aktivere linket 

Udvikling af det nære Sundhedsvæsen

 Aktiver linket og læs Power Point fra foredraget

Fremtidens Sundhedsvæsen  – Foredrag ved Kjeld Møller Pedersen 17.10. 2017 i Plantagehuset Thisted